Snorkeling | Εξερεύνηστε το βυθό της Ελλάδας

Το Snorkeling, είναι ιδανικό για αυτούς που λατρεύουν τη θάλασσα και θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του βυθού της. Είναι η πιο απλή μορφή κατάδυσης κατάλληλη και για μικρά παιδιά και δε χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία για να εκπαιδευτείτε πάνω σε αυτό. Παρακάτω σας παρέχουμε πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για το τι να προμηθευτείτε και πως να προετοιμαστείτε πριν ξεκινήσετε τη εξερεύνηση. Πως να ζήσετε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία, χωρίς να βρεθείτε σε κίνδυνο.

Tip#1 Εξοπλισμός

SnorkelingΔεν είναι απαραίτητο ο εξοπλισμός για το Snorkeling να είναι ούτε πολύ ακριβός, ούτε πολύ φτηνός. Αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο, είναι η ποιότητά του. Να αισθάνεστε άνετα όταν φοράτε τον εξοπλισμό και κολυμπάτε με αυτόν. Προτιμήσετε μια ρυθμιζόμενη μάσκα που καλύπτει τη μύτη σας και δεν αφήνει να μπαίνει καθόλου νερό μέσα. Συνήθως όλες οι μάσκες έχουν επίστρωση από σιλικόνη στο εσωτερικό τους. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μάσκα με μεγάλη περιφερειακή όραση και γυαλί ανθεκτικό στις γρατζουνιές, με προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου.

Ανάλογα με την θερμοκρασία του νερού ίσως χρειαστείτε στολή. Υπάρχουν οι απλές και οι ισοθερμικές στολές οι οποίες θα σας κρατήσουν πιο ζεστούς και θα απολαύσετε περισσότερη ώρα την εξερεύνηση σας. Τον εξοπλισμό θα συμπληρώσετε με βατραχοπέδιλα, για να εξερευνήσετε πιο ξεκούραστα και ακόμα πιο βαθιά τη θάλασσα. Προσέξτε απλώς να έχουν το ιδανικό μέγεθος για τα πόδια σας, γιατί δε είναι καθόλου ευχάριστο να τα χάσετε κατά τη διάρκεια της βουτιάς σας.

Tip#2 Αναπνευστήρας

Είναι σημαντικό ο αναπνευστήρας στο Snorkeling να είναι απλός και ελαφρύς. Συνήθως αποτελείται από ένα σωλήνα, με βαλβίδες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα σας βοηθήσει να αναπνέεται, με το κεφάλι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι καλύτερο να πάρετε έναν αναπνευστήρα με μαλακό επιστόμιο για αποφυγή πόνου στο στόμα σας και ευρύ σωλήνα για να αναπνέετε με ευκολία.

Tip#3 Προστασία

SnorkelingΠριν βουτήξετε βεβαιωθείτε ότι βάλατε αντηλιακό, καθώς οι υπεριώδης ακτίνες του ηλίου το κάνουν απαραίτητο ακόμα και κάτω από το νερό. Θα μπορούσατε να φορέστε γιλέκο ασφαλείας με φωσφορίζον χρώμα, για να είστε ορατοί όταν πλησιάζουν σκάφη. Επίσης μπορείτε να ψεκάσετε τη μάσκα σας με ένα ειδικό σπρέι για να μην θολώνει κάτω από το νερό.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα πράγματά σας και να μην χρειαστεί να τα αφήσετε στην παραλία. Υπάρχουν ειδικές αδιάβροχες και αεροστεγής τσάντες, που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε αντικείμενα με ασφάλεια μέσα στη θάλασσα.

Tip#4 Τοποθεσία

Αν θέλετε να κάνετε Snorkeling, μια παραλία χωρίς πολλά κύματα, με ψαράκια και ωραία κρυστάλλινα νερά, είναι ιδανική. Η κλίση του εδάφους της, θα σας βοηθήσει να ελέγχετε εσείς μέχρι πόσο βαθιά θέλετε να πάτε. Μπορείτε να κάνετε μια καλή αρχή, πηγαίνοντας σε μια παραλία που είναι δημοφιλής για καταδύσεις και να παρακολουθήσετε μαθήματα και τις οδηγίες ενός έμπειρου εκπαιδευτή.

Tip#5 Ασκήσεις αναπνοής

Πριν ξεκινήσετε τις βουτιές σας στο Snorkeling, πειραματιστείτε πρώτα σε ένα ρηχό, ήρεμο μέρος, σε μια ασφαλή παραλία. Ελέγξτε τον εξοπλισμό σας και τη μάσκα σας και βεβαιωθείτε ότι δε μπαίνει νερό μέσα. Μάθετε να αναπνέετε σωστά κάνοντας ασκήσεις αναπνοής. Αποκτήστε την ικανότητα να κρατάτε την αναπνοή σας κάτω από το νερό και να αναπνέετε πάνω από αυτό. Η συνήθεια αυτή θα σας δώσει παραπάνω εμπειρία και θα σας βοηθήσει να έχετε παραπάνω εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για πιο μακρινές εξορμήσεις.

Tip#6 Ενημέρωση

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερωθείτε για τα ρεύματα, τις παλίρροιες και τις κατάλληλες ακτές της περιοχής. Ένα απλό ρεύμα θα μπορούσε να σας παρασύρει και να αλλάξει εντελώς την πορεία σας. Να προσπαθείτε πάντα να θυμάστε το σημείο εισόδου, εκεί από όπου ξεκινήσατε και να έχετε στο νου σας ένα σημάδι, για να μην χαθείτε. Ειδοποιήστε από πριν, κάποιον δικό σας για το που θα βρίσκεστε και το ότι πρόκειται να κάνετε Snorkeling.

Snorkeling

Tip#7 Διασκέδαση

Διασκεδάστε με την ψυχή σας και όσο μπορείτε κάνοντας Snorkeling. Εναρμονιστείτε με το θαλάσσιο πλούτο και τη ζωή κάτω από το βυθό της θάλασσας. Παίξτε και ανακαλύψτε θησαυρούς, υποβρύχια τοπία, ψάρια και θαλάσσια πλάσματα. Το Snorkeling είναι ένας ωραίος τρόπος να συνδυάσετε άθληση και διακοπές μαζί.

Συνδύασε τις διακοπές σου με εξερεύνηση

Στο καταδυτικό κέντρο ScubAndros, παρέχονται εκδρομές για Snorkeling. Θα βρείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεστε, για αγορά ή ενοικίαση. Το καταδυτικό μας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Περράκης στην καταπληκτική παραλία Κυπρί στην Άνδρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μια μοναδική εκδρομή εξερεύνησης σε συνδυασμό με τις διακοπές σας. Αν μείνετε στο ξενοδοχείο Περράκης θα έχετε έκπτωση 10% σε όλες τις παροχές του ScubAndros και στα προγράμματα εκπάιδευσης μας αυτόνομης κατάδυσης (PADI). Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε όλο τον εξοπλισμό snorkeling με μόνο 10€ / ημέρα.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ