Φυσική κατάσταση, άσκηση και Αυτόνομη κατάδυση

Για να ξεκινήσει κάποιος μαθήματα αυτόνομης κατάδυση δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Τα μαθήματα κατάδυσης είναι πολύ διασκεδαστικά και ευχάριστα αλλά απαιτούν ένα βαθμό φυσικής ικανότητας.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μέσα στη ζωή σας, την άσκηση. Διαβάστε το άρθρο μας για περισσότερες πληροφορίες, πάνω στις ασκήσεις κατάδυσης και το πως θα αποκτήσετε γερά και δυνατά πνευμόνια με μεγαλύτερη αντοχή.

Αδειάστε το μυαλό σας από ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για τους αθλητές, γιατί οι ασκήσεις της αυτόνομης κατάδυσης είναι πιο εύκολες από το να σηκώνετε βάρη. Απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν στο να αποκτήσετε αντοχή, δύναμη και ευελιξία και τη φυσική κατάσταση που θα πρέπει να έχετε πριν μπείτε στο νερό.

Καρδιακές Ασκήσεις

Φυσική κατάσταση και Αυτόνομη κατάδυσηΟι καρδιακές ασκήσεις είναι αποτελεσματικές στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και επίσης στην απώλεια βάρους. Βοηθούν την κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα και ενισχύουν τους μύες. Προσπαθήστε να κάνετε τις καρδιακές ασκήσεις ρουτίνα. Μπορείτε να εξασκηθείτε με την βοήθεια μηχανημάτων, ή έξω στην ύπαιθρο κάνοντας τζόκιν, γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι.

Όλοι οι προπονητές, οι αθλητές και οι γιατροί συμφωνούν στην ωφελιμότητα αυτών των απλών ασκήσεων. Μέσα σε ένα γυμναστήριο μπορείτε να βρείτε ένα σωρό μηχανήματα για καρδιακές ασκήσεις όπως διάδρομοι και ποδήλατα γυμναστικής, κωπηλατικά και ελλειπτικά μηχανήματα.

Γιόγκα και διαλογισμός

Φυσική κατάσταση, άσκηση και Αυτόνομη κατάδυσηΟ καλύτερος τρόπος για να μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός. Βοηθούν εξαιρετικά στην εξάσκηση της αναπνοής, καθώς η αυτόνομη κατάδυση απαιτεί αναπνοή σε πολύ αργό ρυθμό. Δεν θέλει ιδιαίτερη γνώση για να πετύχετε στη γιόγκα ή τον διαλογισμό, αλλά σίγουρα η επίβλεψη από έναν ειδικό βοηθά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εξετάστε τις αντοχές σας και τον αέρα που γεμίζει τα πνευμόνια σας.

 

Crossfit

Εκτός από τις καρδιακές ασκήσεις και τον διαλογισμό, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κάνετε και CrossFit. Το CrossFit είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να αποκτήσετε φυσική κατάσταση. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική με την άρση βαρών, τον στίβο με την κωπηλασία. Επίσης, το CrossFit θα ωφελήσει πολύ και το σώμα σας και θα αναδείξει τους μύες που θέλετε. Με προσοχή όμως να μην το παρακάνετε, γιατί το να είστε στα πρόθυρα του ”Body Building” δεν είναι στα υπέρ της αυτόνομης κατάδυσης.

Εκτάσεις και διατάσεις

Φυσική κατάσταση, άσκηση και Αυτόνομη κατάδυσηΚάνετε καθημερινά και τακτικά τεντώματα, εκτάσεις και διατάσεις. Ακόμη και όταν εργάζεστε μπορούν να σας προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα. Δουλέψτε τα χέρια σας, τους ώμους, τα πόδια και τον κορμό σας. Έτσι θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ευλυγισία στο σώμα σας και θα είστε έτοιμοι για να κολυμπήσετε στο βυθό της θάλασσας, με ασφάλεια.

Καλή κατάδυση!

Στο καταδυτικό κέντρο ScubAndros, παρέχονται εκδρομές και μαθήματα για Scuba Diving. Θα βρείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεστε, για αγορά ή ενοικίαση. Το καταδυτικό μας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Περράκης στην καταπληκτική παραλία Κυπρί στην Άνδρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μια μοναδική εκδρομή εξερεύνησης σε συνδυασμό με τις διακοπές σας. Αν μείνετε στο ξενοδοχείο Περράκης θα έχετε έκπτωση 10% σε όλες τις παροχές του ScubAndros και στα προγράμματα εκπαίδευσης μας αυτόνομης κατάδυσης (PADI). Μπορείτε επίσης να ενοικιάσετε όλο τον εξοπλισμό snorkeling με μόνο 10€ / ημέρα.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ